In BLOGGING YOUTUBE

YouTube Treat Me So Well


Being a Creator through YouTube is a quite challenging, because I started it all from this blog, exactly 8 years ago. Being a Travel blogger that also makes videos on YouTube is pretty exhausting yet exciting to share more as visual rather than just a bunch of sentences in an article. So, right now. I want to share my experience as a "Creator" for this 2 last months and give you tips to begin on your own!


So, this is my "Experience as a YouTube Creator"


1. Monthly Review Straight into Your Inbox!

Although I recently joined at April this year (2018). I am amazed with how they treat me, even it's if they sent me an email of reviewing my milestone, even if they just sent me some broadcast message with my name on it, i don't care! They seriously managed everything good, include creators. I believe this is how a company of second biggest search engine on the internet treats their community. And not to mention the GIF of confetti they've sent is a seriously a top-notch! I feel so honored.


2. A Guide of Help Forum to Answer Your Questions

YouTube also provides me a help forum when I seems confuse with all of these things and it's perfect for you (and me) as a beginner to learn from people who have already been there. You can search your typical question and you might find something good, answering your questions and that's my friend. a benefit of being in a community.


Have we connect yet?!
Click this photo up here to see my YouTube channel (traveling and my daily life)


3. They Provide You with Tons of Lessons in YouTube Creator Academy (and It's Free)

When it comes to YouTube, even you had so much to watch some of other content creator videos about what it takes to be a YouTube Creator, you will gladly found out that YouTube itself have tons of lessons you need to learn, read, ask, answer in community. Well actually, you can learn anything from this website, even you can know what next events! Did I mention it's FREE? Well yes, only for you who want to make movement to teach people, share to people. You get a privilege of getting knowledge you need.

So, here I leave the link down below if you ever wanted to be one of this huge community of amazing, dynamic and creative people. Your welcome. 

https://www.youtube.com/yt/creators/


And that concludes all of those experience so far in last 2 months.
I hope through my experience, I can inspire you to also encourage making contents.
You can leave comment in down below, and I'll be so honored to answer it as soon as possible.


I'll see you in the next post,

Felicia xoxo

Note : Photo is not mine (except "Youtube logo with my name"), it's belong to Youtube Creator  Blog.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In BLOGGING

Gathering Couchsurfing Surabaya

Recently, like 2 days before I went to this gathering, I was reading an article about making good content for my blog then.. I remembered, 4 years ago I really wanted to join a huge international community called Couchsurfing.

For you who still don't know what is Couchsurfing,
Couchsurfing is actually established from website, we all used to know from couchsurfing(dot)org. Basically it was an organization of people in same vision who wanted to get new friends based on hosting peer-to-peer or group people. Usually these bunch of people or a person is /or are a backpacker, in a budget for travel especially accomodation that we all know it takes so much costs from our budget. So, their mission is pretty clear besides throw hosting and surfing, as a member we can get benefit of expand our network. Sound cool!

I want to be honest with you all,
This is my first time attend a gathering of community, Couchsurfing.


It hit me 4 years ago, while still in vocational school but unfortunately in that time,
I was maybe 15 years old and the rules is "legally" register as 18 years old (well bummer 😢). But yeah, I thought why they have this unfair rules and it lead me to an answer that i got recently.
So as I mention, you can host a person or group of people, depend on your own rules (because it's your house anyway), and you are actually going to meet "stranger", you may barely know them from their profile on Couchsurfing.com, so they set this "must be an 18 years old" because, you are mature enough to handle your own business.


Okay back to the gathering last night. I documented videos for you to see.

Here I present you "Gathering Couchsurfing Surabaya"


(video is above)

I want to be honest with you all, this is my first time attend a gathering of community, Couchsurfing. We had so much fun by doing some games, meeting new people, talked about travel list we had and so much more. The most important thing is, when you first walked in to the place, they greet you and ask what is your name and also they would say their name in return. So, for me who first start it from my very first community, I learn how to socialize, friendly with people and that really helps me a lot!


So, if you haven't join in a community yet (it doesn't have to be travel community) whatever suits you, please take a step to join and socialize with many different people!


Have you join community?
Write down your experience from a community!



Till next time guys,

Felicia xoxo


*Note : Source photos are from my lovely friends who shared their photos via Couchsurfing Whatsapp Group. Thanks guys!

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In BLOGGING

Kita adalah Bagian dari Asian Games 2018

sumber : https://www.antarafoto.com/foto-cerita/v1513695636/road-to-asian-games-2018

Kamu sadar tidak? Banyak banner dan baliho yang berisikan tentang Asian Games 2018 diseluruh nusantara! Memang Indonesia sedang mempersiapkan segala hal untuk menyambut ajang bergengsi internasional regional Asia, karena tahun ini Indonesia adalah tuan rumah!

Yuk jadi tuan rumah Asian Games 2018 yang baik! Lihat foto dibawah.
(sumber : https://www.instagram.com/p/BjzQpvhnoi5/?taken-by=bulutangkisri)
Jangan malu membiasakan hal baik ya kawan untuk dukung bersama Asian Games 2018 !


Saya ingin menceritakan dua orang yang ikut serta dalam acara ini. Teman saya yakni “S” yang berasal dari Jawa turut berpartisipasi sebagai Relawan dan Puja yang berasal dari Jawa Tengah berpartisipasi sebagai Atlet Asian Games 2018.
Apa sih antusiasme mereka, bagaimana dengan perjalanan mereka menjadi seperti sekarang?


RELAWAN

sumber : https://www.instagram.com/p/BjYlM-WBEA3/?taken-by=palembangvolunteer

“S” menyukai acara olahraga dan ia ingin terlibat dalam behind the scene nya. Ia mengetahui ada lowongan menjadi Relawan Asian Games 2018 saat ia iseng mencari di Google. Saat itu ia resmi mendaftar pada akhir Februari, walaupun sempat tertunda selama beberapa hari untuk melengkapi persyaratan. Pendaftaran dibuka untuk Jakarta dan Palembang, yang mana Jakarta membutuhkan 8000 relawan sedangkan Palembang membutuhkan 2100 relawan.
Ia memilih Palembang karena ia berpikir persaingan tidak seketat seperti yang di Jakarta dan benar! Ia lolos seleksi administrasi dan siap mengikuti arahan selanjutnya. Tes Psikotes dan FGD (Focus Group Discussion) diadakan dalam satu hari, dan hasilnya baru keluar seminggu kemudian. Wow, kebayangkan bagaimana proses yang telah ia lalui untuk menjadi salah satu relawan di Asian Games 2018.

“Karena ini adalah kesempatan langka. Sekali seumur hidup. Terakhir di Indonesia tahun 1962. Kalian ini bagian dari sejarah!

Saat itu saya bertanya, “Bagaimana cara pemerintah bekerjasama dengan para relawan dalam mensukseskan Asian Games 2018?”
Ia berkata bahwa terdapat lembaga yang mengurus persiapan sampai acara Asian Games 2018. Namanya adalah INASGOC, Indonesia Asian Games Organizing Committee. Lembaga tersebut bekerjasama dengan vendor untuk memberikan pelatihan kepada para relawan.

sumber : https://www.instagram.com/p/BjPYIvlBqD4/?taken-by=palembangvolunteer

Sampai Juni ini sudah terlaksana dua kali pelatihan, yaitu :
1. Pengenalan Nilai-Nilai Olahraga (NOR)
Pelatihan ini membahas tentang pengenalan nilai-nilai yang ada di dalam acara-acara olahraga seperti Olimpiade dan Asian Games, sejarah dari Olimpiade dan Asian Games, serta pengenalan cabang-cabang olahraga yang akan dipertandingkan di Asian Games nantinya.
2. Pelatihan Umum
Pelatihan kedua sudah mulai memasuki pengetahuan dasar yaitu interpersonal dan komunikasi, etika dan profesionalitas, serta dasar pariwisata. Adanya pemberian materi pariwisata khususnya didaerah Sumatra Selatan ini disebabkan karena relawan khususnya yang bertugas langsung dengan atlet, seringkali akan berhadapan dengan permintaan dari atlet dan ofisial untuk mengunjungi tempat-tempat wisata. Apabila permintaan tersebut muncul, maka relawan dituntut untuk mampu menjadi pemandu wisata, dan menunjukan objek wisata sesuai dengan keinginan klien (atlet dan ofisial).  
INASGOC juga menyediakan baju, celana, sepatu, jaket, tas dan topi untuk relawan. Wah komplet pokoknya deh!

sumber : https://www.instagram.com/p/BjPYIvlBqD4/?taken-by=palembangvolunteer

Saya pun bertanya, “Hal apa yang paling diingat saat menjadi relawan untuk Asian Games 2018?”
Ia bercerita mengenai proses perjuangannya, untuk mengikuti pelatihan ia harus rela berkorban melintasi pulau demi mendapatkan pelatihan yang ia perlukan sebagai bekal di acara, dan tentu mungkin bagi beberapa dari kita hal ini tidaklah mudah. “S” menunjukkan pada saya apa arti perjuangan seseorang untuk naik level, mendapatkan ilmu baru dan menambah jejaring. Menjadi relawan memberikan kesempatan kepada “S” untuk datang dan mengunjungi daerah baru. Ia dan teman-teman relawan gembira berpartisipasi dalam Asian Games 2018 karena ini adalah kesempatan langka. Sekali seumur hidup. Terakhir di Indonesia tahun 1962. Kalian ini bagian dari sejarah!


ATLET

sumber : koleksi pribadi milik Puja

Saat saya pertama bertemu dengan Puja melalui dunia maya, saya bertanya di bidang apakah ia untuk Asian Games, dan ia menceritakannya kepada saya bahwa ia bermain di bidang Wushu Sanda Kelas 70 kg. Apa itu olahraga Wushu? Wushu adalah olahraga yang menyerupai kick boxing namun tidak boleh menggunakan lutut. Hanya diperbolehkan memukul, menendang, dan membanting. Bidang ini pun tidak memperbolehkan menggunakan teknik kunci. Dalam satu permainan terdiri dari 2-3 ronde dengan 2 ronde kemenangan. Kalau 3 ronde hanya terjadi apabila ada 1 ronde yang seri. Bagi yang unggul 2 ronde diberikan durasi 2 menit tiap ronde.

Saya bertanya, “Latihan butuh waktu berapa lama?”. Tak disangka ia menjawab “Untuk mendalami ya sekitar 7 tahun”. Sungguh! Itu waktu yang tidak sebentar untuk menjadi seorang juara.

Kalah adalah pukulan yang menyakitkan agar berusaha lebih baik lagi dan Kemenangan adalah jerih payah dari latihan keras yang terbayar lunas.” -Puja

Bermula saat masih SMP, Puja ingin mengikuti pertandingan tingkat Jawa Tengah di Bandungan, namun ia tidak jadi bertanding karena sedang masa ujian dan ijin kepada sekolah tidak disetujui walaupun sudah latihan dengan giat. Enam bulan setelah itu, Puja mengikuti latihan di Klenteng, Ambarawa untuk tingkat Jawa Tengah dan ia mendapatkan Juara 1. Ia melanjutkan ke tingkat Nasional dan bertanding dengan Medan namun sayangnya ia kalah. Kembali ke tingkat Jawa Tengah yang mempertemukan Puja dengan Feri, saingannya dari Salatiga tetapi kekalahan lagi yang ia dapatkan. Bagi Puja, kalah adalah pukulan yang menyakitkan agar berusaha lebih baik lagi sehingga ia tetap latihan lari, berlatih tiap sore, tidak pernah bolos dan akhirnya latihan-latihan tersebut membuahkan hasil, Puja mendapatkan kembali Juara 1 tingkat Jawa Tengah.

sumber : koleksi pribadi milik Puja

Bergabunglah Puja dengan Tim PORPROV (Pekan Olahraga Provinsi), dan bertanding dengan Sragen di final, namun baginya saingan terberatnya adalah Cilacap. Ia kembali meraih Juara 1 dan masuk ke Tim Jawa Tengah menuju ke PON (Pekan Olahraga Nasional). Pada PRA-PON (Pra Pekan Olahraga Nasional) harus melalui penyaringan 8 besar agar bisa bermain di PON. ia menang melawan Papua. Saat bermain di PON, Puja menang melawan Oscar dari Jawa Timur, seorang angkatan laut.

Seluruh peristiwa yang telah ia lalui ini membuatnya ditarik untuk bergabung dengan PELATNAS (Pelatihan Nasional) dan mendapatkan kesempatan mewakili Indonesia di Asian Games 2018.

sumber : koleksi pribadi milik Puja

Setelah saya mendengarkan cerita perjalanannya menuju Asian Games 2018, saya ingin tahu antusiasme Puja sebagai atlet dan ia menjawab, “Ingin membanggakan Indonesia dengan meraih juara 1, doakan saja biar tidak ada sia-sianya latihan selama ini”. Saya semakin kagum mendengarnya berkata demikian.

Ada pesan nih dari Puja buat kamu, sang Anak Bangsa yang membaca tulisan ini.
“Mudah-mudahan selalu sukses dan semangat mengejar impian.


Mari kita dukung bersama Atlet-Atlet Indonesia di Asian Games 2018.


Tinggalkan komentarmu dibawah ini! 😁 felicia latte

Read More

Share Tweet Pin It +1

26 Comments

In ASIA INDONESIA

Travel to Jogjakarta in One Minute


Yes you read it right.
I know I said my Jogja trip is canceled, but.. I give this opportunity to someone else who needed more of traveling time.

Remember I posted video on my YouTube about "How I Pack Lite for Travel" ?
Well, I consider about my boyfriend who still want to go to Jogja (without me) and I think he might need travel. Along with his sisters, they depart from Jombang to Jogjakarta which is may took approximately 265 km. They depart by train at evening, same date as my itinerary departure.
After arrive in Jogja, they took a walk to their accomodation, Zest Hotel Jogjakarta.
Zest Hotel is near the Lempuyangan Train Station, which station they've arrived.

I don't get their itinerary completely, they only went to 3 object destinations which are Hutan Pinus, Taman Seribu Batu Songgo Langit (and Taman Hobbit) and Puncak Becici. I assure you that they have great time during in Jogja.
Here is my quick recap of their videos that I have edited.

(VIDEO IS AT UP ABOVE)

How was that? Yes, pardon me cause of simple video taking. But I'm very happy they have a great time together and I still can give you a view of Jogja.
Also, I have their note of expenses. Maybe you can take a look and take a note of costs you may have during in Jogja.

JOGJAKARTA EXPENSES (3D2N)

$1 = Rp. 14.200 (Wed, 20 June 2018) 

1. Meals : 
  1. Day 01 : Rp. 14.000 (bihun goreng / dinner)
  2. Day 02 : Rp. 15.000 (siomay / lunch) + Rp. 15.000 (satay / dinner)
  3. Day 03 : Rp. 18.000 (gudeg / breakfast) + Rp. 15.000 (pecel / lunch)
    Total Meals = Rp. 77.000 ($5.50)

2. Entry Fee :
  1. Rp. 2.000 x Hutan Pinus
  2. Rp. 2.000 x Taman Seribu Batu Songgo Langit (and Taman Hobbit) 
  3. Rp. 2.000 x Puncak Becici
    Total Entry Fee = Rp. 6.000 ($0.45)

3. Parking Fee :
    Rp. 2.000 x 3 tourism object   = Rp. 6.000
    Rp. 4.000 (at malioboro mall) = Rp. 4.000
    Total Parking Fee = Rp. 10.000 ($0.70)

4. Gasoline :  Rp. 15.000 ($1.10)

5. Transport by Train :
    Jombang - Jogjakarta      Rp. 230.000
    Jogjakarta - Jombang      Rp. 140.000
    Total Train Cost = Rp. 370.000 ($26.00)

6. Motorcycle : Rp. 90.000 ($6.50)

7. Hotel Zest Jogjakarta
    3 Nights x Rp. 170.000
    Total Hotel Cost = Rp. 510.000 ($40.00)


TOTAL EXPENSES     Rp. 1.074.000 ($80.25)


*Important Note :Please due diligence first, especially if you are foreign tourist/backpacker. All costs above are written for locals, like me. I suggest you to ask first how much it will cost you to buy "pecel" for example, or how much entry fee for foreign tourist, and like so. Be a pro-active traveler guys! Don't worry, Indonesia is well-known for its hospitality 😉.

I plan to travel to Jogja someday, giving you more amazing experience by looking at my cinematography, I shall learn a lot, travel a lot, and also write and documentation my journey to you!

Thank you for always reading my blog until now, hope you have a great time reading this!

Love,

Felicia xoxo

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In ASIA INDONESIA

Jogja Trip is Cancelled!!


Ahh.. It's a very nice Sunday. I have done with prepare all of my stuff, the reservation of hotel are correct and no problem, It is time for me to take an enjoy Sunday, walking in the biggest mall in Surabaya.
I have prepare a new post that should be upload Sunday at 20.00 WIB (+7 Bangkok, Jakarta, etc). But...

Before I even upload my new post about "How I Pack Lite for Travel"

(watch it up above)



My Jogja Trip is CANCELLED 😡

ASDFGHJKL!!??!

It's not fair! I've been dreaming this for my whole life (well at least for 3-4 years of study at vocational school). But um.. there is a reason why it cancel. Somehow, my parents didn't allow me to travel alone, even only driving 320 km away across province. Somehow, they didn't allow me to travel and drive away while now it's the perfect time for everyone in this country to "mudik".

*Mudik is a tradition annually where people come home, their hometown or their village, to gather with big family, before Ramadhan.

And this tradition in my country become so popular each year, everyone are on the road. It always traffic everywhere except big town, like Jakarta or Surabaya (lol😂).
So that's all their reason.
It's kinda make sense actually.. I'm not chose right date to travel. Every destinations in Jogja will be crowd by so many people, and eventually my trip will be bummer because I need inspiration, content, to share you guys my experience.

Well.. I guess next time I will travel to Jogja. Instead, I will create a content about Explore Surabaya.

See you soon!!!

Love,

Felicia xoxo

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In BLOGGING

I'm A Travel Blogger


Hello world!
So welcome to my blog
Once again I would like to introduce myself, my name is Felicia Audrey, now you may know me as Felicia Latte from this blog, of course introduce you to my travel blogging life. By the way, i'm a college girl in my end of second semester and sometimes it can be hard living as a student and traveling at the same time, but I will keep my blog updates as per schedule (new blog post & videos at Sunday & Wednesday @20.00 PM).

So actually, after almost eight years blogging, i am more focusing my content to travel and it could branch into photo & videography as well. You may find in this blog is dual language, but after this post, I clearly speak English although I'm not an advance at English. It's because of my analytic data said about my visitor are from outside of my country.
In my instagram account, i might posting personal things such as make-up, foods and all the beautiful stuff.

I also have

YOUTUBE

(click it, and it will bring you to my youtube channel).
Same thing, i focus on travel video, tips, and "how to".

The reason behind I write this post is to introduce you about myself and share what I've done, what things i want to talk about, and how you can see world from my perspective.
I hope you have a wonderful time reading my blog, and also be sure to check my videos.

New posts every SUNDAY and WEDNESDAY at 20.00!!


See you soon!

Love,

Felicia xoxo

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In EDITING

Lightroom Editing Tutorial untuk Pemula


Hai Para Pelancong Glamour! 👋

Aku dapat banyak permintaan semenjak upload foto hasil before and after dari Adobe Lightroom CC di story Instagramku. Banyak yang tanya aku edit pakai apa, bagaimana caranya dan apakah aku bisa buatkan tutorial buat mereka (?) Ya bisa dong. Aku coba jelaskan supaya kamu ngerti ya..

Jadi ini caranya aku edit pakai Adobe Lightroom ala pemula! 😆
Kalau aku boleh jujur, sebenarnya aku juga pemula yang mencoba main dengan Lightroom karena aku cukup jenuh sama VSCO yang mana kita harus beli preset mereka (biar kekinian) atau edit sebisanya karena lihat dari google. Sampai sekarang aku tetap pakai VSCO dan menurutku itu adalah aplikasi sejuta umat anak hits dan fiturnya yang mudah untuk dipelajari. Berbeda dengan Adobe Lightroom yang sukses membuat aku download sampai ke 3 kalinya, karena aku hapus lantaran ga ngerti cara pakainya.. anyway, shall we begin?


1. Download Adobe Lightroom CC

Jika kamu menggunakan iPhone, download di App Store dan apabila kamu pengguna Android kamu bisa download di Play Store. Aplikasi ini gratis kok dan lebih praktis daripada Adobe Lightroom di laptop/komputer.

2. Sign in / Daftar ke Adobe Lightroom CC

Sama seperti media sosial, kita diharuskan mendaftar atau masuk sebagai pengguna.

3. Waktunya bermain dengan Adobe Lightroom CC!

Sekarang aku bahas the fun part. Kamu perlu tau kalau ini tentang selera, karena belum tentu apa yang kusuka sama dengan kamu, tetapi untuk mempermudah tutorial ini cobalah untuk mengikutinya dan ambil intisari yang bisa kamu praktekan untuk gaya kamu dan feed Instagram mu.


Coba cek video dibawah ini



Kamu hanya perlu bermain di :
1. LIGHT
Exposure, Contrast, Highlights, Shadows, Whites, Blacks

2. a. COLOR
        Temperature, Tint, Vibrance, Saturation
    b. MIX (ada di dalam COLOR)
        Terdapat 8 Warna (Merah, Oranye, Kuning, Hijau, Aqua, Navy, Ungu, Fuscia)
        Kamu bisa mainkan Hue, Saturation dan Luminance nya

3. EFFECTS
Clarity, Dehaze, Vignette, Grain

4. DETAIL
Sharpening, Masking, etc


BEFORE & AFTER

LANDSCAPE






POTRAIT






THANK YOU KEPADA SEMUA TEMAN-TEMAN YANG SUDAH IKUT BERPARTISIPASI MEMBERIKAN FOTONYA UNTUK AKU EDITKAN


Apakah kalian bisa melihat perbedaannya?
YAY or NAY?
Apapun itu komentarmu, silahkan tuliskan di kolom komentar ya!


Aku padamu,

Felicia xoxo


Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In FOOD

Nasi Padang - Murah & Enak!

(photo source : limakaki.com)
"Rendang", siapa yang ga kenal sih? Bahkan banyak bule cinta banget sama nih makanan khas asal Padang, Sumatera Barat. Saking cintanya, sampai dibuatkan lagu dengan judul "Nasi Padang"

The best Rendang I have ever taste!

Tanpa basa basi lagi yah,
Didekat rumahku nih ada rumah makan padang yang baru buka awal tahun 2018.
Namanya HIDUP BARU.

Untuk mempermudah kamu melihat rumah makan ini, aku siapkan video khusus buat kamu loh! 👇


RUMAH MAKAN PADANG "HIDUP BARU"

Harga    Rp. 15.000 (satu porsi, semua jenis lauk) | Rp. 5.000 (es jeruk)
Jam buka : 09.00 - 20.30
Lokasi : Jl. Raya Trosobo - Beringin Indah, Sidoarjo, Indonesia (depan jalan raya)


Review :

  • Koreksi!! Yang di video itu DAUN SINGKONG! BUKAN PEPAYA. MAAP😂💨
  • Awalnya aku ga nyadar ada rumah makan padang dekat rumah. Terus juga aku kira mahal karena tempatnya lumayan luas untuk sekelas rumah makan yang ada didaerah dekat rumahku, suasananya itu mirip rumah makan Natrabu (sebuah rumah makan Padang yang terkenal di Jakarta).
  • Dari awal beli selalu Rendang (soalnya enak bangetss). Tapi kekurangannya, terkadang cita rasa pedasnya ga konsisten dan juga pernah (dahulu) daging rendangnya terlalu banyak serat jadi agak susah dikunyah. Tapi kesininya selalu empuk.
  • Aku pernah coba varian lain sih HEHE. Ayam gorengnya nya sungguhan enak, 
  • PALING SENANG KALAU SAYUR DISIRAM KUAH (TITIK)
  • Aku saranin sih sambil ditemani es jeruk (Rp. 5000) biar makin nikmat👌

Gimana? Ngiler belum? (aku sih yes)
Kalian punya rekomendasi rumah makan padang? atau rekomendasi makanan yang enak juga?
Tulis donk di komentar💗 Kalau ada kesempatan, aku bisa berkunjung ke daerah kamu dan kita bisa berbincang-bincang mengenai cita rasa nusantara☕🍝🍚🍜🍣

Aku padamu,

Felicia xoxo

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In FOOD

Ini toh Es Kepal Milo?

Pangsit Mie Jakarta & Es Kepal Milo!!



Kali ini aku mau dokumentasikan kuliner dekat rumah. *jeng jeng*
Niatnya sih nyari makan malam aja, tapi apa daya.. blog harus punya konten tiap seminggu sekali 😅
Jadi, didekat rumahku ada pangsit mie jakarta yang selalu rame dan habis sejak awal buka (karena murah dan enak kali yah?). Terus kalian pasti tau kan yang lagi hits sekarang ini, itu es kepal milo. Bahkan didaerah rumahku yang jual es kepal ada 5 tosa dengan nama yang sama!! (tosa : semacam kendaraan motor dan belakangnya pickup tapi lebih kecil) terus biasanya di tosa nya itu digantung milo rentengan gitu.

Nah untuk melengkapi postingan kali ini, Feli udah siapin video (mungkin sebutannya vlog yah?) untuk kamu menemani kamu membaca.


PANGSIT MIE JAKARTA

Harga    Rp. 13.000
Jam buka : 10.00 - sehabisnya (biasanya jam 18.00 atau 21.00)
Lokasi : Trosobo, Sidoarjo, Indonesia (dekat rel kereta api)

Review :

  • Bagiku rasanya dominan manis, mungkin dari dagingnya tapi juga gurih
  • Harga bagiku relatif menengah, karena untuk harga 10.000 keatas agak terkesan mahal
  • Waspada dengan cover nya, karena ini bikin kenyang!! 😋


ES KEPAL MILO DELEDEK

Harga   Rp. 10.000
Jam buka : 16.00 - 23.00
Lokasi : Trosobo, Sidoarjo, Indonesia (dekat rel kereta api)

Review :
  • Ini adalah pembelian yang kedua, dan pertama kali beli itu belum ada es krimnya. Nah ini pembelian yang kedua dapat es krim dengan harga yang sama. Mungkin pas itu aku belinya jam 10 malam kali yah, es krimnya sudah habis duluan mungkin haha
  • Agak kecewa sih, es yang diserut dan dibentuk semacam kepalan tangan dan dituangin saus milo yang manisnya astagon-dragon..
  • Dan kalau didaerah sini untuk kisaran harga Rp. 10.000 itu.. sebenarnya.. agak.. mehong... TAPI, jika dibandingkan dengan es kepal yang didaerah kampus aku? Mending beli dekat rumahlah cuman 10rb, kalau dikampus bisa buat 1x makan di Yoshinoya 😭

Bagaimana pendapat kalian dengan es yang lagi nge-hits ini? Apakah senang dengan variasi susu milo yang bisa dikonsumsi selain diminum atau kaya aku yang agak kecewa dengan kekinian ini, tapi masih tetap beli (ini sudah ketiga kalinya beli by the way.. 👌💨)
Tulis yah komentar kalian dibawah ini!

Aku padamu,

Feli xoxo

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In COLLEGE LIFE

Orientasi Universitas Ciputra - Oweek!


"UC!!"
"We are entrepreneurs!"
"Diversity!!"
"We are one!"

Begitulah slogan yang kami kumandangkan selama satu minggu lebih. Dari pra-ospek sampai closing ospeknya. By the way, di Universitas Ciputra dikenal dengan sebutan OWEEK sebagai sebutan ospek kami. Nah, saya mau berbagi cerita suka duka mengikuti OWEEK UC tahun 2017.
OWEEK nya ini anti-mainstream banget dan kadang kakak panitia suka bikin plot twist suasana senang ke menegangkan, tapi itu kenangan nya! Tema tahun ini (baca: 2017) adalah Diversity yang artinya perbedaan. Oh! Perlu diketahui, sebutan kita sebagai calon maba (mahasiswa baru) adalah Trainee.

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In COLLEGE LIFE

Beasiswa dari Universitas Ciputra


Halo semua!
Di post ini, saya ingin berbagi cerita saya mengenai Hadiah Tuhan di 2016.


KARENA FAKTOR "E"
        Dari saya mulai memasuki masa SMP (junior high school). Saya mulai gemar mencari program beasiswa yang tersedia untuk Sarjana (S1) di luar negeri. Sudah menjadi impian saya dari masih kecil bahwa saya akan keliling dunia dan dapat bersekolah di luar negeri tetapi karena suatu hal serta masukan-masukan yang diberikan oleh guru-guru disekolah, saya memutuskan untuk mulai mencari informasi mengenai perguruan tinggi S1 di Indonesia yang dapat memberikan beasiswa sesuai minat jurusan yang saya inginkan di saat mulai memasuki tahun pertama di SMK (vocational school). 
      Namun karena faktor "E" alias Ekonomi, orang tua saya sempat meragukan apa bisa mereka mewujudkan anak pertamanya ini untuk melanjutkan kuliah setelah menyelesaikan masa SMK nya, tapi mungkin karena masih dianggap terlalu dini jadi mereka tak menganggap nya dengan serius. Tapi saya berpikir bahwa ini pilihan yang saya ambil, semua tak harus ditanggung oleh orang tua. Dapat membiayai kuliah dan hidup sendiri itu lebih baik. Jadi saya tidak meragukan impian saya ini.

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In FOOD

Jajanan Nusantara Bango - HBD Surabaya 722


Hari ini adalah tanggal 31 Mei 2015. Selamat ulang tahun kepada kota kelahiran ku, Surabaya!
Untuk memperingati hari ini, maka saya pergi ke sebuah festival untuk masakan nusantara oleh Kecap Manis Bango bersama keluarga saya.
Bango merupakan brand kecap manis di Indonesia (seperti yang kita tahu hihihi)

Saat saya berada di sini, karena memang tujuan saya untuk mengambil foto yang banyak dan meng informasikan kegiatan ini melalui blog saya, jadi saya tidak seberapa banyak belajar mengenai berbagai kuliner nusantara yang menggiurkan. Ah, saya padahal ingin sekali mencoba semua makanan enak tersebut.
Jadi, berikut adalah foto-foto yang telah saya ambil...
Sobat-sobat! Jika kalian berada di Surabaya, kunjungilah festival ini di lapangan parkir depan exhibition - Grand City.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In ASIA INDONESIA TRAVEL

I walk to Bromo Crater

What do you know about MOUNT BROMO ?
Apparently is not the highest mount in the complex, but it's the famous one!

Yesterday, on May 6th 2015. Me and my lovely friends took a journey together to the Bromo Crater. I had done also, twice exactly with my family but i haven't seeing the crater with them.
by the way.. correction! typo alert! this is LATTE'S DIARY #4

It was not like we are on tour or whateveryoucallit. It was a part of learning and educating student. More likely study tour (with some guiding test) OH WELL!
I started my day with a nice cup of Luwak White Coffee and around 5.10 a.m, myself and my room mate went to school. I prepared everything (lots of bread, cookies, candies and gummies).
We got into the bus immediately as soon as we arrived. The teachers started the tour with a morning pray and then after that we have our delightful breakfast in a bus, after we finished our meals we started to guide in a bus from our 1st point which is Surabaya to Mount Bromo (Tengger Complex) until then, we arrived at Desa Pekalen (village) where we'll be proceed to rafting activities.

Yeapp. We arrived at Songa Adventure! The river which we will be rafting-on along 12 km. It's quiet fun and challenging! I must have another rafting activities more in the future. But, after we were done with our rafting, i felt it's not that extreme and scary.
It's not extreme at all!!!
 The tour continued to the hotel and around 20.00 p.m we arrived and checked in. What an exhausting day, though we were not allow to take a nap or just close our eyes for 15 minutes...



Okay!
So, the next day... which is at 2:30 am, there was a morning call. We have to see a sunrise and ta daaaa, we take a look at Mount Petigen (Penanjakan II).
Let me tell you that you will taste the good feel up there.


And then, we continued our journey to the sand of sea!
(This photo ^ behind us is Batok Mountain)
Which is ridiculously have a unique legend

AND OF COURSE WE WENT TO THE BROMO CRATER!!!
It was such a struggle to climb 250 stairs, not only that.. the huge struggle was before we went climb we've to take a walk to reach there (or maybe you can be fancy schmancy with ride a horse)


This photo was taken at the BROMO CRATER (finally!! hahaha!). Around 7 o'clock, like we used to know that sunlight morning are always the best for taking pictures! (don't forget your selfie tho *wink*)




If you planning to visit Indonesia, don't hesitate to visit BROMO mountain first, before that.. you can take those backpacker bags from Surabaya (where you arrives) and go to Mount Bromo!
Have a great day ahead everyone ! 

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments